byggi icon

🏠 >

>

Vad Kostar Det Att Renovera En Gästtoalett? (Prisguide 2024)

Genomsnittligt pris:

110 000 kr

Att renovera ett mindre gästbadrum kommer att kosta dig mellan 70 000 – 150 000 kr, med en genomsnittlig kostnad på 110 000 kr. Denna kostnad kan variera stort beroende på gästtoalettens nuvarande skick och storlek.

Att renovera en mindre gästtoalett behöver inte kosta skjortan.

I kampen mellan dröm och budget, är det det lilla gästbadrummet det som erbjuder störst potential för förändring.

Varje kvadratcentimeter räknas här, och ditt val av stil kan göra underverk för helhetsintrycket.

I denna prisguide dyker ner i kostnaden för att renovera en gästtoalett – material, arbete, design. Varje faktor väger in och formar priset på din renovering.

Ditt mål? En badrumsjuvel som imponerar utan att tömma plånboken.

Vad Kostar Det Att Renovera En Gästtoalett?

Att renovera en toalett kommer generellt sett kosta 18 000 – 46 000 kronor per kvadratmeter.

Som du märker av är prisspannet stort, då det finns många olika faktorer som kommer att påverka det.

Vi har sett att det genomsnittliga priset för att renovera ett badrum är någonstans runt 26 000 kronor per kvadratmeter, men denna siffra tenderar att öka något när det handlar om mindre badrum.

BESKRIVNINGPRIS
Låg kostnad18 000 kr
Genomsnittlig kostnad26 000 kr
Hög kostnad46 000 kr

Det finns nämligen många kostnader som är desamma oavsett storlek på badrummet, vilket innebär att kvadratmeterpriset kan vara högre för mindre toaletter.

Att renovera en liten toalett som enbart är 2 till 3 kvadratmeter stort kommer snarare att kosta dig drygt 30 000 – 50 000 kronor per kvadratmeter.

Vad det innebär är att du kan förvänta dig att betala en total kostnad på drygt 70 000 – 150 000 kronor för att renovera en mindre toalett.

Prisexempel På Renovering Av Liten Toalett 3 Kvm

Följande prisexempel baseras på den data vi samlat in från hundratals offertförfrågningar. I exemplet utgår vi från en relativt vanlig renovering av ett mindre badrum på 3 kvm.

PRISEXEMPEL GÄSTBADRUM 3 KVMPRIS
Materialkostnad40 000 kr
Arbetskostnad100 000 kr
ROT-avdrag – 30 000 kr
Totalkostnad (utan ROT)140 000 kr
Totalkostnad (med ROT)110 000 kr

Materialkostnaden kommer i detta fall att uppgå till drygt 40 000 kronor, vilket inkluderar alla komponenter du behöver för att renovera en gästtoalett på ett prisvärt sätt.

Därefter tillkommer arbetskostnader för eventuell elektriker, VVS, plattläggning och så vidare. I detta fall kommer denna kostnad att uppgå till 100 000 kronor.

Denna arbetskostnad representerar de drygt 130 timmar som det kommer att ta för att genomföra allt arbete med en genomsnittlig timlön på 750 kronor.

Därefter kan du utnyttja ROT-avdraget för att dra av 30% av dessa arbetskostnader (förutsatt att du möter kriterierna för att använd ROT-avdraget), vilket i detta fall motsvarar en reduktion på 30 000 kronor.

Det resulterar i en slutgiltig kostnad på 110 000 kronor för att renovera en gästtoalett på 3 kvadratmeter.

Våtrumsmatta i Litet gästbadrum

Vad Ingår I Priset För Badrumsrenovering?

Vad ingår i priset, och vad förväntas du stå för själv under en badrumsrenovering? 

Den gyllene regeln är enkel: Ytskikt och badrumsinredning faller på dig, resten tenderar att ingå i offertförfrågan.

Kakel, klinker och charmiga inredningsdetaljer — dessa skönhetselement väljer du.

Och med en palett av stilar och priser är det ditt personliga galleri som tar form.

Vilka Faktorer Påverkar Priset För Att Renovera En Gästtoalett?

När man överväger renovering av en gästtoalett eller ett litet badrum, finns det flera faktorer som spelar in och påverkar den totala kostnaden.

 1. Storlek på badrummet: Större badrum leder till högre kostnader, men kvadratmeterpriset kan bli billigare för större rum.
 2. Skåp & Hyllor: Materialval och designkomplexitet påverkar kostnaden för förvaring.
 3. Bänkskivor: Material som granit, marmor, komposit, kvarts och kalksten varierar i pris, med marmor och komposit som dyrare alternativ.
 4. Kommod: Val av typ (väggmonterad, infällbar, etc.) och materialval påverkar priset.
 5. Dusch och Bad: Varierar från enklare duschar till lyxiga badkar och våtrum, med omfattande vattentätande åtgärder som höjer kostnaden.
 6. Ytskikt: Kakel, klinker och microcement är populära alternativ, med större plattor och premiummaterial som ökar kostnaden. Att välja våtrumsmattor över kakel kommer att vara det billigaste alternativet.
 7. Golv: Materialvalet från vinyl till marmor påverkar priset, med högre kostnader för mer exklusiva material.
 8. Vattenledningar & VVS: Arbetskostnaden varierar beroende på projektets komplexitet och val av synliga eller dolda rör.
 9. Toalett: Grundmodeller är mer prisvänliga medan premiumalternativ med bidé-funktioner och andra teknologier är dyrare.
 10. Ventilation & Ljus: Effektiva ventilationssystem och genomtänkt belysning kan addera till kostnaden men är viktiga för ett hälsosamt badrumsklimat.
 11. Dörr & Fönster: Installation och kvalitet på dörrar och fönster bidrar till kostnaden.
 12. Arbetskraft: Kostnad för professionell installation och arbete påverkar budgeten.
 13. Förarbete & Rivning: Beror på rummets befintliga skick och vad som behöver ändras.
 14. Ytterligare faktorer: Planlösningsändringar, följa byggnormer, elektriska arbeten, funktioner för tillgänglighet, reparationer av vattenskador, smart teknik och post-renoveringsrengöring kan alla påverka den slutliga kostnaden.

Dessa faktorer måste noggrant övervägas och budgeteras för att få en korrekt uppskattning av kostnaden för att renovera en gästtoalett.

Om du letar efter en prisuppskattning för att budgetrenovera ett mindre badrum så billigt som möjligt kan du hitta detta här.

Redo Att Få En Offertförfrågan För Ditt Projekt?

Svara på några snabba frågor om ditt projekt och bli matchad med lokala företag – helt gratis.

användare av byggi

Gör som 1000+ andra!

Varför du kan lita på Byggi

För att kunna ge dig de mest korrekta och aktuella kostnadsuppgifterna samlar vi in information från en mängd olika prisdatabaser, licensierade entreprenörer och branschexperter. Läs vår redaktionella process här.

Innehållsförteckning

Fler Prisguider För Ditt Nästa Projekt.

Spolbil-avloppsspolning-pris
VVS

Vad Kostar En Spolbil? (Prisguide 2024)

Kostnaden för att ta ut en spolbil ligger i genomsnitt mellan 1 500 och 3 000 kronor per tillfälle. Denna kostnad kan bli betydligt högre om det handlar om mer akuta lösningar.

Vad-kostar-relining-for-hemmet
VVS

Vad Kostar Relining? (Prisguide 2024)

Kostnaden för relining varierar beroende på flera faktorer men ligger vanligtvis mellan 60 000 och 150 000 kronor, men kan bli mer för större villor.